Både tråkigt och positivt.

23.10.2015 21:25

20/10

*När jag kom hem från jobb så satt Afrodite och putsade på en bebbe. Ringde upp vänninnan som ringt mig när jag satt i bilen på väg hem. När vi pratat lite så gick jag tillbaka och kollade igen. Då låg det en bebbe kvar i hinnan och sprattlade. Fick snabbt bort hinnan från nosen så bebben kunde andas. Avslutade samtalet och fram med papper för att torka bort hinnan. En söt pojke med vackra ögon! Men ett rejält öronveck...

12/10

*Strax efter jag kommit hem hör jag en bebbe protestrera mot en mammas hårdhänta putsning. Mycket riktigt så har Shamwari fått en bebbe. Får en ingivelse att jag ska sätt mig och kolla hur det går. Tur är det! För plötsligt ser jag hur något ligger bakom Shamwari. Kommer på benen och får öppnat buren. Bebben i hinnan ser livlös ut när jag ser den gapa. Får hål på hinnan som var väldigt seg. ser till att få tag på lite papper så jag kan torka bort hinnan. Ser livlös ut :( Gnuggar och masserar till sist kommer andningen igång. Långsamt, men regelbundet. Det visar sig vara en hona. Lägger ner henne till Shamwari, som äter upp resterna av hinnan innan hon återgår till att putsa den första. Plockar upp den förste så hon bara har honan att tänka på. Den förste visar sig vara en otroligt söt hane. Så fort jag släpper ner honom i buren så börjar Shamwari putsa honom. Tar upp honom igen och har hon ingen annan så putsar hon honan. Släpper inte ner honom förrän jag ser att honan börjar röra på sig och försöker komma upp i sittande ställning. Senare på kvällen så tar jag upp honana och kollar henne. D¨ser jag hon saknar en klo på ena baktassen. För tidigt att säga om hon fått skader på tån.

*Roligt att se hur de springer runt i buren och smakrar på grönsakerna.

13/10

*Caitlin somnar in. Trodde hon skkulle klara det när hon var snabbt framme och högg in på grönkålen kvällen innan.

11/10

*Caitlin har fått 2 för tidigt födda bebisar som ligger kvar i hinnorna.

5/10

*Det ser ut som Lucy kommer klara sig. Har börjat äta som hon ska igen.

31/9

*Idag på eftermiddagen så hade Lucy fått 4 st bebbar som hon inte packat upp. Hon visar ingen större aptit.

26/9

*Idag är Gräddkolas misstänksamhet borta och är väldigt beskyddande mot sina små.

25/9

*Gräddkola hade vid 10 på kvällen fått 4 bebbar. 2 låg i huset hos henne och 2 en bit utanför. Den ena såg livlös ut och den andra svaga livstecken. Tar den som lever först och kollar kön och vikt. Sedan de som låg hos henne. Till sist tar jag den "döde". Jisses vilket liv det blev! Den skrek i högan sky så nog var det liv i den bebben oxå. Ser till att samla alla bebbarna tillsammans. Gräddkola ser lite misstänksam ut.

24/9

*När jag kom hem satt det en stor fin tjej hos Fuchsia. Andra Orionkullen!

20/9

*Geisha hade fått 3 bebbar, men en var död. Den var tvättad och fin så jag vet inte vad som var fel. Enaa honan kommer att stanna.

20/8

*Litchi hade fått 2 flickor, tyvärr var den ena död. Den andra kommer att stanna. Så glad att en klarade sig. Eftersom jag inte har något efter Litchi tidigare så hade den fått stanna oavsett kön.

25/7

*Nougat hade fått en gigantisk hon på 148 gr som tyvärr var död :(